Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком

Измервания на тялото

  Танита анализ

 

   Танита е световен лидер в производството на уреди за измерване на тялото с отлична репутация за точност и качество. Уредите Танита се използват от лекари, медицински центрове, професионални спортни центрове, фитнес клубове и клубове за правилно хранене.

   Измерването на този уред се налага защото в зависимост от това каква диета спазваме може да губиме тегло за сметка на мазнините или на мускулна маса и течности в организма, което ние се стремим да избегнем. Това показва, че освен точно измерване на теглото и някои обиколки, диагностиката трябва да включва измерване на количеството на мазнините, водата и мускулната маса. Това са параметри, които са част от състава на тялото. Методът, чрез който може да се измери състава на тялото е биоимпеданса. Същността на тази технология е следната: през тялото преминава безопасен слаб електрически сигнал (единствено пациенти с електроимпланти, напр. пейсмейкър, правят изключение), изпращан от специални електроди, на които пациента стъпва. Този сигнал преминава лесно през течностите, мускулатурата и другите тъкани, но среща съпротивление, когато срещне мастна тъкан, тъй като тя съдържа много малко течности. Това съпротивление се нарича импеданс. Измереният импеданс се включва в надеждни математически формули, за да се изчислят и другите параметри на телесния състав.

Много хора се водят само от това колко килограма тежат. Но както обичаме да казваме на нашите клиенти - Когато си купуваме дрехи ни питат кой размер носим, а не колко килограма тежим, нали така? Много по-важно е да знаем съотношението между нивото на мазнини и мускули в тялото, отколкото да следим общите килограми. Анализът на Танита ни помага да направим подробна оценка на тялото и да вземем адекватно решение, за това какво да правим от тук нататък. Параметрите, които ще анализираме са:

  • Тегло (в кг.)
  • BMI (Body mass index) - съотношение височина към тегло
  • Процент общи мазнини в тялото - това е общото количество мазнини в организма. Нивото им се определя по пол и възраст. По-високото количество на тези мазнини се отразява на външния вид, размера на дрехите и самочувствието.
  • Количество на висцералната мастна тъкан (мазнините около вътрешните органи) - това са мазнините, които са най-важни за здравословното ни състояние. Повечето хора не подозират за наличието им, защото натрупването им в начален стадий не се проявява във външния вид на тялото. Едва когато нивото им стане по-високо, започва да се увеличава обиколката на талията и корема - един от основните признаци за наличието на вътрешни мазнини. 
  • Количество на мускулната маса (в кг.) - мускулните клетки са основните "работници" в тялото ни. Нивото им определя дали ще трупаме мазнини или ще горим повече калории. 
  • Количеството на водата в тялото (в %) - водата е жизнено важен елемент от телата ни. Ако нивото на хидратация е много ниско това повлиява на процесите в тялото и благоприятства задържането на вода и трупането на шлаки, токсини и мазнини. 
  • Костна маса (в кг.) - за всички, които си мислят, че имат "едър кокал" :-) Този показател показва количеството на костите в килограми (не плътност). Ще се учудите, всъщност колко тежат костите ви. 
  • Основна обмяна - метаболизъм (в ккал) - всички знаем, че колкото е по-висок метаболизма - толкова по-добре. Танита ще ни покаже колко е вашия метаболизъм в ккал, което ще ни помогне да определим колко калории трябва да приемаме ежедневно с храната и напитките. 
  • Метаболитна възраст (в год.) - показателят, които най-добре определя състоянието на организма отвътре. Ще видим на колко години се чувства тялото ви.
  • Индекс на тялото - определя какъв тип е тялото ви (пълен, набит, стандартен, мускулест, слаб и т.н.)

Единственото изискване при измерване на Танита е да сте боси!

За да направите Анализ на тялото си с Tanita се свържете с нас.