Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком

7 от най-големите грешки при диетите

7- Diet-Mistakes

Намаляването на теглото не е проста задача. Ако беше така, ние със сигурност щяхме да виждаме по-малко хора борещи се с теглото си и мъчейки се да го задържат. Приемането на по-малко калории от колкото ние изгаряме всеки ден звучи като доста простичка формула, но броенето трябва да е точно – както на тези които ядем, така и на тези, които горим, а това отнема значително време и усилия.

 

Освен проблема на броенето на калории има хора на различни диети (с добри намерения, като вас), които правят критични грешки, когато става въпрос за разработване на свои собствени планове за хранене. Така, че когато се отчаете и си кажете, че не можете да отслабнете, това най-вероятно се дължи на някои от следните грешки:

 

1.Пропускане на хранене – Много хора си мислят, че когато прескочат хранене е бърз и лесен начин за намаляване на калориите, но това се оказва, че не е добра практика. Ако пропуснете хранене, то за следващото вече ще сте прегладнели и има голяма вероятност да преядете, защото ще си кажете „аз цял ден почти нищо не съм ял, сега мога да похапна”. Най-успешната формула за режим на хранене е редовното хранене с междинни закуски – интервалът на хранене не трябва да е повече от 4 часа.

 

2. Не ядете достатъчно протеини – Повечето хора на диети знаят, че зеленчуците са най-ниско калоричните продукти, така че те се опитват да заместят основно храната през деня с тях и с нищо друго. Но без достатъчно протеин вие ще огладнеете за нула време, защото протеините задоволяват глада повече от въглехидратите или мазнините. Затова трябва да се уверите, че имате протеин при всяко хранене.

 

3.Не ядете достатъчно въглехидрати – Знам, че има диети, които напълно изключват въглехидратите от менюто, което означава отказ дори от „добрите” въглехидрати – а именно богатите на витамини и минерали плодове и зеленчуци. Вие се нуждаете от въглехидратите в плодовете и зеленчуците за да дадат енергия на тялото ви, освен това фибрите в тях ще подпомогнат дейността на перисталтиката.

 

4.Не следите какво ядете – Може да имате общ план за храненето и може би се чувствате сигурни в това какво сте изяли, ако е така – не се притеснявайте да го запишете на хартия. Но вие сте склонни да забравите всички малки „екстри” – малки похапвания като бонбонче (почерпка от колегата), някоя и друга солетка, кафето с фреш и т.н. Напишете всичко, което ядете и пиете всеки път, за по-добра точност и така ще видите действителният обем на храната, която сте изяли.

 

5.Мислите си, че „здравословно звучащите” храни са с малко калории – Не си мислете, че само защото една храна е обозначена с „ниско съдържание на мазнини” или „без захар”, например, е подходяща за консумация без ограничения. Калориите все още се броят и вие трябва да знаете точно колко сте натрупали и колко още ще ви добави тази храна.

 

6.Всичко наведнъж – Ако повечето от храната ви идва „отнякъде” и се задъхвате нагоре по стълбите, то трябва да промените нещо. Някои хора се справят успешно с някои диети и със смяната на начина на живот от първият път, но по-голямата част от хората се нуждаят промените да бъдат направени по-бавно. Ако планирате бърза пълна промяна на живота си това може да доведе до неуспех. Правете малки промени, които ще надграждате всеки ден.

 

7.Надценяването на това колко калории изгаряте чрез упражнения – Изследвания  са показали, че хората надценяват броят на калориите, които горят с около 25%.  Въпреки това някои хора си мислят, че крос около блока ще изгори калориите от мелбата, която са изяли. Но всъщност за това ще трябват около два часа тенис.

 

 

Източници: www.discovergoodnutrition.com