Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком

Защо съвременния човек се нуждае от хранителни добавки?

Защо съвременния човек се нуждае от хранителни добавки?

Herbalife Nutrition WEB copy

Може би всеки от вас си е задавал този въпрос, след като все повече компании започнаха да промотират своите хранителни добавки. Въпросът на почти всички наши клиенти при първата ни среща е “Баба ми и дядо ми едно време не са яли Хербалайф и са били здрави, защо пък аз сега се нуждая от хранителни добавки?” Много обичам да ми задават този въпрос! Наистина, защото това означава, че човека срещу мен очаква някакво логично обяснение, което може да му помогне да направи своя осъзнат избор. В следващите редове ще дам тази информация и нас, за да може и вие да вземете своето решение – нужни ли са ми или не хранителни добавки. Знаете ли, обикновено отричаме или дори мразим нещо, защото просто не го познаваме. Това важи и за хранителните добавки – обикновено ги отричаме, просто защото не знаем за какво са ни или как да ги ползваме.

Нека да започнем от живота на бабите и дядовците ни. Почти несравним е начина на живот и консумираната храна между нас и поколението на нашите баби и дядовци. Нека първо да започнем от това, че храната за тях е била средство за оцеляване, необходимост (колкото и странно да звучи), а не цел или удоволствие (както за нас днес). Второ – количеството храна и приетите калории са били по-малко, а физическото натоварване – високо. Трето и може би най-съществено – качеството на храната. Храната, до която са имали достъп е храната, която са отглеждали сами. Отглеждали са плодовете, зеленчуците, зърнените и животните, и то без да използват химикали (изкуствени торове, пестициди, антибиотици, хормони и т.н.). Консумацията на плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни е била в пъти по-висока от днешната, а месото се е консумирало главно през студените месеци.

Как изглеждат нещата днес? Храната е лесно достъпна, много калорична и с ниско качество (с ниска хранителна стойност). Колкото и странно да ви прозвучи съвременните хора страдат от недохранване. Да, правилно сте прочели – недохранване, но не от калории, а от хранителни вещества. Не трябва да бъркаме ситост с хранене – хранене е когато дадем на организма всичките 114 хранителни вещества, от които се нуждае всекидневно. Телата ни изпитват глад за белтъчини, полезни/бавни въглехидрати и мазнини, фибри, витамини и минерали, въпреки, че сме сити. В същото време получаваме големи количества “празни калории” от преработени мазнини (маргарин), бързи въглехидрати (захар), алкохол и т.н. Но дори и да се опитвате да се храните “здравословно” пак ще бъде невъзможно да доставите нужните количества макро- и микро-нутриенти. В доказателство на това е таблицата по-долу, която показва как за 17 год. се изменя хранителната стойност на няколко продукта.

 Загуба на хранителни вещества for WEB

Съвременния начин за добив и обработка на храната понижава значително нейната хранителна стойност. Замислете се – повечето от храната, която ядем не се отглежда на чисти и плодородни почви, замърсена е с пестициди, бере се зелена и узрява изкуствено след като е минала стотици, дори хиляди километри. Така се понижават значително нейните качества и хранителна стойност, а това поражда недостиг на важни за здравето хранителни вещества. В глобален мащаб 1/3 от децата в предучилищна възраст и всяка 6-та бременна жена изпитват липса на витамин А, 17.3% от световното население изпитва липса на цинк, над 30% от хората имат липса на желязо. Това за съжаление се отразява на здравния статус на човечеството.

Тук идва ролята на хранителните добавки. Те помагат да изчистим телата си от натрупаните токсини и да набавим липсващите ни хранителни вещества! Хранителните добавки са съвременния начин да нахраним телата си. Колкото и трудно да ни е да го признаем, хранителните добавки са бъдещето. Те са концентрирана храна, която да подпомогне нашето хранене. Разбира се трябва да отбележим, че това се отнася за тези, които са от естествени източници, а не синтетични. Все още нашите тела не са способни да усвояват и да се хранят от изкуствено създадени храни и добавки, затова трябва да сте изключително внимателни в избора им (очаквайте статия, която ще Ви помогне в избора на хранителни добавки).

И нещо много важно – не очаквайте, че хранителните добавки са вълшебни хапчета или прахчета, които ще направят чудеса с Вас!!! Това са продукти, които ще помогнат на промяната, която сте решили да направите.

Може да научите повече за продуктите на компания Хербалайф тук.

Анализирай хранителните си навици – анкета!

Анализирай хранителните си навици1

Здравейте,

Попълнете тази анкета, за да анализираме вашите хранителни навици. Всеки участвал в анкетата ще получи индивидуална оценка на хранителните си навици, както и консултация с включено измерване на телесните показатели на био-импедансов анализатор Танита.

Приятно попълване.

1. Интересувате ли се от принципите на здравословното хранене?

2. Смятате ли, че здравословното хранене е инвестиция в здравето Ви?

3. От какви източници се запознавате с принципите на здравословното хранене? - възможен е повече от един отговор
4. Как определяте начина си на хранене?

5. Какви храни консумирате най-често?
6. Какви храни консумирате вкъщи? (възможен е повече от един отговор)7. Колко често консумирате пресни зеленчуци и плодове?

8. Колко често консумирате риба и морски продукти?

9. Колко пъти на ден се храните?

10. Какво закусвате най-често? (възможен е повече от един отговор)11. Склонни ли сте да преяждате на вечеря?

12. Дояждате ли си след вечеря, и ако да - какво?


13. Изготвяте ли си предварително седмично меню?

14. Кои храни и напитки се стараете да избягвате? (възможен в повече от един отговор)

15. Как постъпвате когато Ви се дояде храна, която смятате, че не е здравословна?
16. Колко вода пиете дневно?

17. Какви напитки консумирате често? (възможен е повече от един отговор)


18. Спортувате ли и дали смятате, че физическата ви активност е добра?

19. Опитвате ли се да промените ежедневното си хранене и активност?

20. Какво бихте искали да промените в ежедневието си? (възможен е повече от един отговор)

21. Ползвате ли хранителни добавки (витамини, омега-з, протеин и др.)?

22. Чували ли сте за продуктите на компания Herbalife?

23. Използвали ли сте продукти на компания Herbalife?

24. Запознахте ли се с нашия курс за правилно хранене и контрол на теглото "Предизвикателството да отслабнеш"?

25. Желаете ли да посетите безплатна лекция на тема правилно и балансирано хранене?

*Име и фамилия


*E-mail:


* По покана на: