Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком

Разберете на колко години се чувства тялото ви

Знаете ли кога и как остарява тялото ни?

остаряване 2

   Колкото и да се опитваме да се борим с природата процесите в нашето тяло са необратими! Но от нас зависи дали те ще протичат по-бързо или по-бавно.
В повечето случаи съдим за възрастта на човек по външния вид и почти винаги познаваме, нали така? Въпреки, че има хора, при които е много трудно да се прецени възрастта (им). Но знаем ли наистина на колко години се чувства тялото ни? Може да Ви прозвучи странно, но тялото ни функционира на различни години от действителните ни. Какво имаме предвид – ако сте на 40, органите в тялото Ви може да се чувстват и да функционират като на 65 или на 25 годишни.

Ще попитате как е възможно това? Много просто – зависи от начина Ви на живот и най-вече от начина на хранене. Ако дълги години сме се хранили нездравословно или сме спазвали някакви драстични диети, сме лишавали тялото си от важни хранителни вещества. Учените са установили, че телата ни се нуждаят всекидневно от 114 хранителни вещества (белтъчини, въглехидрати, мазнини и 111 витамина, минерала и антиоксиданта). Ако дори един ден не дадем някой от тях, клетките в тялото ни запомнят този дефицит и той никога повече не може да бъде възстановен. При продължителен дефицит на хранителни вещества за клетките те започват много по-бързо да остаряват и още по-лошо, когато дойде време на клетката да се раздели на две (на всеки 28 дни) тя не се разделя на две здрави клетки, а на две изродени/болни клетки. По този начин започва стареенето на тялото ни – отвътре навън!

Така дори и да сте на 40 тялото Ви може да функционира като на 65. Звучи зле нали? Хубавото е, че това може да се промени – достатъчно е да смените режима си на хранене.

А как може да установите на колко години се чувства тялото Ви? Съвременната техника вече е дала възможност да направите това бързо и лесно. На разположение са апарати, които мерят така наречената „Метаболитна възраст“, която показва на колко години се чувстват органите ни. Един от тези апарати е Tanita. В нашия офис може да направите замерване на Tanita и да разберете своята „Метаболитна възраст“. Повече за измерването може да прочетете на daotslabnem.com