Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком Отслабнете с нас! ДаОтслабнем.ком

Ден на клиента – отворени врати в Wellness club Body Balance

Den na klienta

Искате ли да разберете повече информация за нас и компания Хербалайф?

Заповядайте на 10.10.2016 г. (Понеделник) на нашия „Ден на клента – отворени врати в Wellness club Body Balance“, за да Ви разкажем за всички наши проекти и дейности, и как те могат да Ви помогнат да постигнете целите си. 

Освен с нас ще може да се запознаете и с най-популярните продукти на компания Хербалайф, като ги дегустирате безплатно. 

 Всеки, който се регистрира и присъства на събитието ще получи специален подарък от нас! :-)

Ако имате нужда от повече информация – задайте ни въпрос тук.

Запишете се сега и поставете началото на нов начин на живот!

 

Име и фамилия:Email


Phone Number


Защо съвременния човек се нуждае от хранителни добавки?

Защо съвременния човек се нуждае от хранителни добавки?

Herbalife Nutrition WEB copy

Може би всеки от вас си е задавал този въпрос, след като все повече компании започнаха да промотират своите хранителни добавки. Въпросът на почти всички наши клиенти при първата ни среща е “Баба ми и дядо ми едно време не са яли Хербалайф и са били здрави, защо пък аз сега се нуждая от хранителни добавки?” Много обичам да ми задават този въпрос! Наистина, защото това означава, че човека срещу мен очаква някакво логично обяснение, което може да му помогне да направи своя осъзнат избор. В следващите редове ще дам тази информация и нас, за да може и вие да вземете своето решение – нужни ли са ми или не хранителни добавки. Знаете ли, обикновено отричаме или дори мразим нещо, защото просто не го познаваме. Това важи и за хранителните добавки – обикновено ги отричаме, просто защото не знаем за какво са ни или как да ги ползваме.

Нека да започнем от живота на бабите и дядовците ни. Почти несравним е начина на живот и консумираната храна между нас и поколението на нашите баби и дядовци. Нека първо да започнем от това, че храната за тях е била средство за оцеляване, необходимост (колкото и странно да звучи), а не цел или удоволствие (както за нас днес). Второ – количеството храна и приетите калории са били по-малко, а физическото натоварване – високо. Трето и може би най-съществено – качеството на храната. Храната, до която са имали достъп е храната, която са отглеждали сами. Отглеждали са плодовете, зеленчуците, зърнените и животните, и то без да използват химикали (изкуствени торове, пестициди, антибиотици, хормони и т.н.). Консумацията на плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни е била в пъти по-висока от днешната, а месото се е консумирало главно през студените месеци.

Как изглеждат нещата днес? Храната е лесно достъпна, много калорична и с ниско качество (с ниска хранителна стойност). Колкото и странно да ви прозвучи съвременните хора страдат от недохранване. Да, правилно сте прочели – недохранване, но не от калории, а от хранителни вещества. Не трябва да бъркаме ситост с хранене – хранене е когато дадем на организма всичките 114 хранителни вещества, от които се нуждае всекидневно. Телата ни изпитват глад за белтъчини, полезни/бавни въглехидрати и мазнини, фибри, витамини и минерали, въпреки, че сме сити. В същото време получаваме големи количества “празни калории” от преработени мазнини (маргарин), бързи въглехидрати (захар), алкохол и т.н. Но дори и да се опитвате да се храните “здравословно” пак ще бъде невъзможно да доставите нужните количества макро- и микро-нутриенти. В доказателство на това е таблицата по-долу, която показва как за 17 год. се изменя хранителната стойност на няколко продукта.

 Загуба на хранителни вещества for WEB

Съвременния начин за добив и обработка на храната понижава значително нейната хранителна стойност. Замислете се – повечето от храната, която ядем не се отглежда на чисти и плодородни почви, замърсена е с пестициди, бере се зелена и узрява изкуствено след като е минала стотици, дори хиляди километри. Така се понижават значително нейните качества и хранителна стойност, а това поражда недостиг на важни за здравето хранителни вещества. В глобален мащаб 1/3 от децата в предучилищна възраст и всяка 6-та бременна жена изпитват липса на витамин А, 17.3% от световното население изпитва липса на цинк, над 30% от хората имат липса на желязо. Това за съжаление се отразява на здравния статус на човечеството.

Тук идва ролята на хранителните добавки. Те помагат да изчистим телата си от натрупаните токсини и да набавим липсващите ни хранителни вещества! Хранителните добавки са съвременния начин да нахраним телата си. Колкото и трудно да ни е да го признаем, хранителните добавки са бъдещето. Те са концентрирана храна, която да подпомогне нашето хранене. Разбира се трябва да отбележим, че това се отнася за тези, които са от естествени източници, а не синтетични. Все още нашите тела не са способни да усвояват и да се хранят от изкуствено създадени храни и добавки, затова трябва да сте изключително внимателни в избора им (очаквайте статия, която ще Ви помогне в избора на хранителни добавки).

И нещо много важно – не очаквайте, че хранителните добавки са вълшебни хапчета или прахчета, които ще направят чудеса с Вас!!! Това са продукти, които ще помогнат на промяната, която сте решили да направите.

Може да научите повече за продуктите на компания Хербалайф тук.

Сушените плодове – ползи и вреди (репортаж на БНТ2 с участието на Светослава Предьова)

Връзка

Сушените плодове – ползи и вреди

сушени плодове

По Коледните празници винаги се сещаме за сушените плодове – може би заради старите традиции да се приготвя ошав на Бъдни вечер. За съжаление сушените плодове, които си купуваме пакетирани от магазините далеч не са същите, които са приготвяли нашите баби едно време. За да са максимално привлекателни за окото и за да са трайни производителите използват консерванти и подобрители като серен диоксид (Е220), сулфити, глюкоза, глюкозо-фруктозен сироп и нискокачествена растителна мазнина. Ако някои от тях се натрупат в количества по-високи от допустимите, могат да причинят различни неразположения – например серния диоксид е опасен за хора страдащи от астма или други белодробни заболявания. Ще кажете – Аз не ям толкова големи количества, че да се натровя! Да, но почти всички храни, които консумираме са обработени с такива „подобрители“ и несъзнателно можем лесно да превишим препоръчителното дневно количество от дадено „Е“. Освен това в повечето случаи за сушенето в камерите се използва газ, а не въглища, което води до „обгазяването“ им.

Замислете се следващия път когато си купувате сушени плодове дали наистина имат естествен вид (на цвят са тъмно кафяви и не така лъскави) или са „изкушително“ светли и лъскави (например свежо изглеждащи оранжеви сушени кайсии).

Предлагаме Ви да изгледате този репортаж по темата на БНТ2, в който взехме участие и ние…Сушените плодове – ползи и вреди

 

Изложение „Свободата да бъдеш“

свободата да бъдеш

Ако сте любопитни кои сме ние и искате да разберете повече за нас – заповядайте утре (25.04.2015 – Събота) от 09:00 часа до 20:00 часа в Софарма Бизнес Тауърс на изложението „Свободата да бъдеш – фестивал на ума, тялото и духа“. Ще може да се запознаете с нас, да получите информация за всичики наши активности и дори да дегустирате от полезни и вкусни храни.

Заповядайте! :-)

Повече за изложението на: http://2015.justbe.bg/